2013 Januari - Aarhusianer toppar Appstore

Ursprungligen skrivet av: Niki Ranch Nielsen
Publicerat: 2:a Januari 2013 kl. 15.23
Ursprungligen publicerat av Aarhus Stiftstidende
Originalspråk: Danska

Entreprenören bakom SportMember har skapat ett virtuellt klubbhus till telefonen, där sportutövare och tränare kan hålla ordning på trupperna före, under och efter matcherna.

Många bra idéer kommer från ett faktiskt problem.

Så var det också för entreprenören från Aarhus, Frank Bjergø, som år 2004 spelade fotboll.

Som i många andra sportklubbar med glada amatörutövare var det svårt med planeringen och kommunikationen mellan spelare och tränare.

» Ibland så kom det fem spelare till träningen, andra gånger kom det 13. Det var omöjligt att koordinera någonting.« minns han.

Frank Bjergø bestämde sig för att lösa problemet.

Vid den tiden gick han på Köpenhamns universitet där han forskade i samarbete via nätverk och hans ph.d-projekt blev starten på en mindre revolution för koordinering av lagsport.

Kort därefter föddes hemsidan SportMember. Ett gratis verktyg som skulle ta hand om krånglig mailkommunikation och förenkla koordineringen av aktiviteter i alla slags lagsporter via ett avancerat kalender- och anmälningssystem.

Det virtuella klubbhuset blev snabbt en succé.

Sportmänniskor strömmade in på hemsidan och registrerade lag- och spelarprofiler i full fart.

Idag kan SportMember med sina knappt 100.000 registrerade användare kalla sig för Danmarks största sociala sportmedia, och mannen bakom har verkligen inte legat på latsidan.

Sedan lanseringen har nya features dykt upp med jämna mellanrum. Idag kan användarna använda sidan som ett omfattande statistik-verktyg som håller ordning på mål, röda/gula kort, insamling av avgifter, sms-påminnelser och mycket mer.

» Jag blev förvånad över att behovet för tjänsten var så stort. Men det är ju skönt att bli bekräftad i att vi är på rätt väg.« säger Frank Bjergø som för ett par år sedan sa upp sig från sitt jobb för att koncenterera sig till 100% på utvecklingen av SportMember.

Idag drivs siten av mannen bakom det från ett kontor på Skolegade där han tillsammans med att par andra eldsjälar arbetar vidare på konceptet.

Mitt i december lanserade SportMember för första gången en app till smartphones som innehåller en rad av hemsidans basala funktioner.

» Det är någonting som våra användare har frågat efter i flera år« berättar Frank Bjergø.

Även om appen kom som ett naturligt steg så hade inte skaparen förutsett mottagningen det lilla mobilprogrammet fick.

Omkring 2.000 personer laddade ner appen redan första dagen och det skickade SportMember till toppen av sportkategorin i Apples App-store.

» Det är galet när jag tänker på att appen faktiskt bara innehåller samma koncept fast på en annan plattform. Det kom som en chock och jag är fortfarande skakad över succén « säger Frank Bjergø.

I skrivande stund har omkring 3.000 personer hämtat appen och Frank Bjergø och hans kollegor arbetar på högtryck på nästa version som kommer att innehålla ännu fler features.

Sedan dess har stora organisationer och sponsorer på den danska sportscenen börjat visa intresse för SportMember.

Frank Bjergø har bland annat ingått sponsoravtal med Carlsberg, Danska Spel och mobilsällskapet Call Me.

Han är heller inte rädd för att vara offensiv inför 2013:

»Vi räknar med att nå 200.000 användare« säger han.


Länk till den ursprungliga artikeln:
https://stiften.dk/aarhus/AArhusianer-stroeg-til-to...

Är du redo att börja?

Utforska SportMember, eller skapa ett konto nu och börja hantera din klubb. Du kan också kontakta oss för att få hjälp med att starta din klubb.
Vad kostar det?
Vilka är klubbens behov? Basic- eller PRO-prenumeration?
Priser
Funktioner
Ingen klubb är den andra lik. Våra funktioner täcker dina behov.
Funktioner