Gratis kalender - planera lagaktiviteter i en gemensam kalender

Gratis kalender

Att planera en träningsvecka är en viktig del av jobbet som tränare. Tyvärr kan det ta lång tid innan hela schemat passar ihop och man har informerat alla spelare och föräldrar.  För det mesta sker kommunikationen i olika gruppchatter eller på andra sätt, och för att göra det lättare för både tränare och spelare har Sportmember utvecklat en online gratis kalender. En online kalender är lagets och klubbens viktigaste verktyg för att organisera aktiviteter och få spelare att dyka upp för träning och match. Med sina funktioner har det aldrig varit lättare att se när du ska dyka upp nästa gång, eller se vilket lag du ska spela på. Med en gemensam kalender vet alla på laget vad som händer.

Gratis kalender for alla i föreningen, klubben, eller laget

Vi på Sportmember har utvecklat en gratis kalender som är tillgängligt på alla plattformar.  Du skapar enkelt en aktivitet i kalendern och sedan kan du bara luta dig tillbaka medan spelarna själva meddelar i appen om de kommer eller inte. Systemet skickar automatiskt en påminnelse till dina spelare om att rapportera om dom kommer eller inte til träning, om de har glömt det själva. Detta ger dig en komplett och alltid uppdaterad översikt över vem som kommer till träningen. Kalendern är på alla sätt utformad för att göra lagarbete lättare, snabbare och mer transparent. 

Online kalender- hur det fungerar

Online kalender
Med Sportmembers gratis kalender är det enkelt att ha översikt över träningstider

Varje lag på Sportmember har sin egen träningskalender online, som är en gemensam kalender tillgänglig för alla tränare, lagledare och spelare i laget. Tränare och lagledare kan skapa träning, aktiviteter, matcher, turnering och andra lagaktiviteter i kalenderen. Allt du behöver göra är att fylla i den viktigaste informationen.

Du bestämmer vem som kan anmäla sig till aktiviteten, om det ska vara ett maximalt antal deltagare, eller öppet för alla. I spel eller tävlingar kan du göra ett urval av spelare som ska delta, och sätta andra spelare på en väntelista. Med ett e-postmeddelande eller push-meddelande kan du informera spelare om den nya aktiviteten eller ändringar av befintliga aktiviteter.

Kom igång med at skapa aktiviteter enkelt i din kalender

Vi kan förstå at det skulle vara tråkigt att behöva lägga varje träning och match i kalendern, vecka efter vecka. Har du en regelbunden aktivitet, t.ex. träning på tisdag kl. 19.00, har vi gjort det enkelt för dig. Istället för att manuellt ange och skapa aktiviteten varje vecka, kan du välja att upprepa aktiviteten tills säsongen är över. Tid, plats och kommentar på aktiviteten kopieras också automatiskt.

Gemensam kalender app
Gemensam kalender app: I appen hittar spelare information, t.ex om träningstider.

Gemensam kalender app- involvera dina spelare

Dina spelare eller andra lagmedlemmar kan enkelt komma åt aktiviteter i SportMember-appen. Här kan de hitta information om mötesplats och träningstider,  och när aktiviteten är klar. Då kan de berätta om de kan komma eller inte, och eventuellt skriva en liten kommentar till tränaren varför de inte kan komma. Det här meddelandet är det bara tränaren som kan se. På detta sätt får alla med en översikt: spelare vet när de ska träna, och tränare vet vem som kommer till träningen. Allt detta, lättillgängligt i en gemensam kalender app. 

Gemensam kalender til familjen

Om du har yngre spelare som inte är gamla nog för att ha en egen telefon eller inte själv hanterar sin egen träningskalender, är lösningen enkel: en föräldrarprofil med en gemensam kalender. Föräldrar kan skapa en föräldrarprofil i Sportmember, som sedan är direkt kopplad till barnets profil. Då har föräldern full tillgång till barnets aktiviteter och träningstider,  och kan meddela på uppdrag av barnet om han / hon inte kommer. En gemensam kalender ger säkerhet för föräldrar, barn och tränare.

Gemensam kalender
En gemensam kalender ger överblick och säkerhet för hela familjen

Skriv kommentarer och chattmeddelanden i varje aktivitet

Det finns en tränarchatt i varje aktivitet, vilket ger tränarna möjlighet att prata tilsammans t.ex om vad träningen ska innehålla och skapa en träningsplan. I Sportmember är all kommunikation relaterad till aktiviteten i fråga, så det är tydligt vilken aktivitet det pratas om. Detta gör så  man undviker missförstånd, och alla är uppdaterade om vad som händer.

Online kalender som er tillgänglig överalt!

Med SportMember-appen har du alltid kalendern i handen. Oavsett om du är på tåget, på en familjfödelsedag eller något helt annat, kommer du alltid att vara uppdaterad när nästa aktivitet är, och få en påminnelse om vad som händer. Du kan till och med synkronisera lagets online kalender med din egen, så att du får en översikt direkt på kalendern på din telefon. Det går inte att göras smartare! 

Organisera gemensam körning i kalendern

Fördelarna slutar heller inte där. Internt i laget kan använda Sportmember til at organisera transport och gemensam körning till bortamatch. Meddela att du har en bil tillgänglig och ange hur många passagerare du kan få plats med, och se vilka av dina lagkamrater som skulle vilja sitta på. Med det är ett av de största problemen inom idrott blivit en rutin. 

Träningskalender
Gratis kalender på Sportmember.se

I träningskalenderen kan du också organisere andre uppgifter, till exempel finns det alltid någon som ska tvätta kostymer eller fylla vattenflaskorna. Uppgifter som dessa kan du också skapa direkt i aktiviteten, för att ge en bra överblick över vem som i sin tur löser de olika uppgifterna.

Semesterkalender: Undantag medlemmar på semester

En specifik semesterkalender kan ses så att du kan se vilka medlemmar som är på semester och när de är hemma igen. SportMember undantar också de medlemmar som är på semester från att bli informerade om aktiviteter under de aktuella perioderna.

Semesterkalender
Semesterkalender på Sportmember.se

Gratis kalender- online kalender til hela klubben

I alla klubbar finns det aktiviteter som endast är relevanta för det enskilda lag, men också aktiviteter som gäller för alla klubbens lag. Du har också en egen klubbkalender som ger en översikt över alla evenemang i klubben. Här har du en gemensam kalender för alla klubbens lag, vilket ger en unik möjlighet till en fullständig översikt. Detta sparar klubbadministratören från många telefonsamtal, e-postmeddelanden och tryckta inbjudningar.

Lär dig använda kalendersystemet

I videon kan du lära dig hur du man använder de viktigaste funktionerna för att administrera lagets online kalender. Du kan b.la. se hur man skapar en aktivitet - både matcher, träningar och andra sociala aktiviteter.


Skapa din klubb eller ditt lag idag och spara tid på att organisera och koordinera er gemensamma kalender -  

Om du har några frågor eller behöver hjälp, vänligen maila [email protected]

Är du redo att börja?

Utforska SportMember, eller skapa ett konto nu och börja hantera din klubb. Du kan också kontakta oss för att få hjälp med att starta din klubb.
Vad kostar det?
Vilka är klubbens behov? Basic- eller PRO-prenumeration?
Priser
Funktioner
Ingen klubb är den andra lik. Våra funktioner täcker dina behov.
Funktioner