Bokföra medlemsavgift til klubb och förening

Bokföra medlemsavgift

Vi känner alla till problemet : Medlemmar betalar inte sin medlemsavgift i tid, betalningsinformation är felaktig eller betalningar går inte igenom. Sådana situationer kan snabbt göra jobbet som kassör till en mardröm. Sportmember har tagit detta problem på allvar och utvecklat ett betalningssystem för att hjälpa kassören i deras dagliga arbete med klubbens ekonomi. Hos Sportmember är bokföringen enkel, snabb och allt utom resurskrävande. Avancerade processer automatiseras av Sportmember,  och gör kassörjobbet enkel!

Du kan läsa exakt hur betalningssystemet fungerar här.

Bokföra medlemsavgift: Översikt över alla betalningar

Med Sportmember har du en detaljerad översikt över alla som betalar medlemsavgift. Här kan du tydligt se vem som har betalat, när de har betalat, hur mycket de har betalat och även vad de kommer att betala i framtiden. Eftersom betalningen sker direkt via vårt betalningssystem uppdateras denna information automatiskt, och ger dig en översikt som alltid er uppdaterad.

Bokföringsprogram förening

Bokföra medlemsavgift på Sportmember.se

Betalningssystem anpassad deras behov 

På Sportmember kan du skräddarsy klubbens/föreningens medlemsavgift till de olika lagen eller medlemmarna. Om du till exempel har en medlem som betalar mindre genom en familjrabatt kan ett nytt belopp anges, eller så kan han / hon vara helt fritagen fra at betala medlemsavgift. Du har också möjlighet att utesluta vissa grupper av medlemmar från att betala kontingenter, till exempel tränare eller skadade spelare. På detta sätt är det endast de aktiva spelarna som betalar medlemsavgiften.

Om du har en medlem som gärna vil betala sin medlemsavgift på ett annat sätt, till exempel för att dom inte litar på elektroniska betalningar och heller vil betala kontant, kan denna betalning också registreras i Sportmember. Du kommer därför att kunne uppdatera om vem som har betalat och vem som inte har, oavsett hur spelare har betalat sin medlemsavgift.

Bokföringsprogram förening: Ni bestämmer!  

Din förening eller klubb bestämmer själva förfallodagen och tidspunkt för betalningen av medlemsavgiften. 

BetalingssystemOavsett om du har en medlemsavgift som ska betalas en gång per år, varje månad eller i förväg för sommar- och vintersäsongen kan du på Sportmember anpassa den exakt som du vill. Om du får nya medlemmar i mitten av säsongen kan avdrag göras med reducerade belopp.

En medlemsavgift kan också delas upp i olika kategorier med olika belopp, som sedan är kopplade till dom olika lagen. Ett exempel på detta kan vara att du har en junior- och senioravdelning i klubben, som på grund av skillnader i ålder och mängd träning inte ska betala samma pris i kvoten. Här skapas endast två kvoter med lämpliga belopp, en för juniorlag och en för seniorlag som sedan är kopplade till respektive lag.

Automatisk betalning av medlemsavgift

När medlemsavgiften har skapats i betalningssystemet går resten av processen automatisk. Sportmembers betalningssystem kommer då att skicka en betalningspåminnelse till medlemmarna som är kopplade till ett lag och skal betala medlemsavgift.  Även nya medlemmar som skapats i Sportmember läggs automatiskt till Sportmember's betalningssystem.

14 dagar före en ny betalningsperiod skickas en betalningsbegäran automatiskt till alla dina medlemmar som är tillhörande laget och lagets medlemsavgift. När tidsfristen har löpt ut kan du se exakt vem som ännu inte har betalat för sitt medlemskap i en enkel översikt, och skicka en ny betalningspåminnelse.

bokföra medlemsavgift förening

Fördelar för dig som medlem!

Betalning via Sportmembers betalningssystem gör det enklare för dig som medlem, eftersom allt samlas på ett ställe. Tidigare betalningar finns i din profil så att du alltid har en detaljerad översikt över vad du har betalat.

Du har också möjlighet att lagra din betalningsinformation så att du inte behöver ange din kortinformation varje gång du betalar. På det här sättet låter du systemet komma ihåg din betalningsinformation och hela processen går automatiskt utan att behöva göra något.  Alla betalningar registreras i Sportmembers betalningssystem och du får automatiskt ett kvitto efter du har betalat. 

Betala med alle korttyper

Att använda bokföringsprogram til förening och klubb kostar endast 3kr. + 1% av beloppet. Detta är en mycket låg förvaltningsavgift jämfört med andra bokföringsprogram anpassad klubb och förening. Klubben/föreningen kan välja om varje medlem ska betala förvaltningsavgiften,  eller om klubben ska.  Det finns inga dolda kostnader, och alt er baserad på dina behov. Betalningar med alla korttyper accepteras. 

Lär dig att använda SportMembers betalningssytem

I videon får du som klubb, förening eller tränare en genomgång i hur du kommer igång och hur systemet sparar tid och resurser genom att automatisera medlemsavgiften och anpassa det till era behov.

Är du inte registrerad på SportMember.se? Så och spara tid och resurser på att koordinera och administrera din klubb eller ditt lag.

Är du redo att börja?

Utforska SportMember, eller skapa ett konto nu och börja hantera din klubb. Du kan också kontakta oss för att få hjälp med att starta din klubb.
Vad kostar det?
Vilka är klubbens behov? Basic- eller PRO-prenumeration?
Priser
Funktioner
Ingen klubb är den andra lik. Våra funktioner täcker dina behov.
Funktioner