Player_slider

Veckokalender - planera lagaktiviteter i en online kalender

Kalender - organisera och planera lagaktiviteter

Att planera en träningsvecka är en viktig del av jobbet som tränare. Tyvärr kan det ta lång tid innan hela schemat passar ihop och man har informerat alla spelare och föräldrar. Det kan ta bort fokus från tränarens viktigaste uppgift- at vara närvarande under träningen! För det mesta sker kommunikationen i oklara gruppchatter eller på andra sätt, och för att göra det lättare för både tränare och spelare har Sportmember utvecklat en gratis online kalender. En online kalender är lagets och klubbens viktigaste verktyg för att organisera aktiviteter och få spelare att dyka upp för träning och match. Med sina inbyggda funktioner har det aldrig varit lättare att se när du ska dyka upp nästa gång, eller se vilket lag du ska spela på. Med en gemensam kalender för alla i laget ser du till att alla vet vad som händer.

Gratis kalender

Vi på Sportmember har utvecklat en gratis kalender som är tillgängligt på alla plattformar. Den är till förmån för alla tränare som har problem med att få sina medlemmar att möte vid fastställd tid.

Du skapar enkelt en aktivitet i kalendern och sedan kan du bara luta dig tillbaka medan spelarna själva meddelar i appen om de kommer eller inte. Systemet skickar automatiskt en påminnelse till dina spelare om att rapportera om dom kommer eller inte til träning, om de har glömt det själva. Detta ger dig en komplett och alltid uppdaterad översikt över vem som kommer till träningen. Kalendern är på alla sätt utformad för att göra lagarbete lättare, snabbare och mer transparent. 

Online kalender- hur det fungerar

Online kalender
Med Sportmembers online kalender är det enkelt att ha översikt

Varje lag på Sportmember har sin egen lagkalender online, som är tillgänglig för alla tränare, lagledare och spelare i laget. Tränare och lagledare kan skapa träning, aktiviteter, matcher, turnering och andra lagaktiviteter i kalenderen. Allt du behöver göra är att fylla i den viktigaste informationen.

Du bestämmer vem som kan anmäla sig till aktiviteten och om det ska vara ett maximalt antal deltagare eller öppet för alla. I spel eller tävlingar kan du göra ett urval av spelare som ska delta, och sätta andra spelare på en väntelista. Med ett e-postmeddelande eller push-meddelande kan du informera spelare om den nya aktiviteten eller ändringar av befintliga aktiviteter.

Skapa aktiviteter enkelt i din kalender online

Vi kan förstå at det skulle vara tråkigt att behöva lägga varje träning och match i kalendern, vecka efter vecka. Har du en regelbunden veckaaktivitet, t.ex. träning på tisdag kl. 19.00, har vi gjort det enkelt för dig. Istället för att manuellt ange och skapa aktiviteten varje vecka, kan du välja att upprepa aktiviteten tills säsongen är över. Tid, plats och kommentar på aktiviteten kopieras också automatiskt.

Kalender online
Kalender online: I appen hittar spelare information, till exempel tid för närvaro.

Involvera dina spelare i en online kalender

Dina spelare eller andra lagmedlemmar kan enkelt komma åt aktiviteter i SportMember-appen. Här kan de hitta information om mötesplats och tid,  och när aktiviteten är klar. Då kan de berätta om de kan komma eller inte, och eventuellt skriva en liten kommentar till tränaren varför de inte kan komma. Det här meddelandet är det bara tränaren som kan se. På detta sätt får alla med en översikt -alla spelare vet när de ska träna, och tränare vet vem som kommer till träningen. 

Gemensam kalender

Om du har yngre spelare som inte är tillräckligt gamla för att ha en egen telefon, eller inte själv hanterar sin egen kalender, är lösningen enkel: en föräldrarprofil med en gemensam kalender. Föräldrar kan skapa en föräldrarprofil i Sportmember, som sedan är direkt kopplad till barnets profil. Då har föräldern full tillgång till barnets aktiviteter och kan meddela på uppdrag av barnet om han / hon inte kommer. En gemensam kalender ger säkerhet för föräldrar, barn och tränare.

Gemensam kalender
En gemensam kalender ger överblick och säkerhet för hela familjen

Online kalender och kommunikation

Med Sportsmember kan du skicka e-post och meddelanden till specifika medlemmar, eller hela laget. Samtidigt finns det en tränarchatt i varje aktivitet, vilket ger tränarna möjlighet att prata tilsammans t.ex om vad träningen ska innehålla och skapa en träningsplan.

I Sportmember är all kommunikation relaterad till aktiviteten i fråga, så det är tydligt vilken aktivitet det pratas om. Detta gör så  man undviker missförstånd, och alla är uppdaterade om vad som händer Träningskalendern är på alla sätt utformad för att underlätta livet som tränar, så du inte ska använda tid på  onödigt arbete.

Fördelar för dina spelare

Gratis kaldender
Gratis kalender på Sportmember.se 

Som medlem i ett team behöver du inte längre kontakta tränaren varje gång du vil berättar att du inte kommer till nästa träning. Med ett enda tangenttryckning i SportMember kan du registrera om du kommer eller på en aktivitet som din tränare har skapat, och han / hon kommer att se den omedelbart. Också om en spelare är på semester registreras detta enkelt i en separat semesterkalender.

Med SportMember-appen har du alltid kalendern i handen. Oavsett om du är på tåget, på en familjfödelsedag eller något helt annat, kommer du alltid att vara uppdaterad när nästa aktivitet är, och få en påminnelse om vad som händer. Du kan till och med synkronisera lagets online kalender med din egen, så att du får en översikt direkt på kalendern på din telefon. Det går inte att göras smartare! 

Organisera gemensam körning i kalendern

Fördelarna slutar heller inte där. Internt i laget kan använda Sportmember til at organisera transport och gemensam körning till bortamatch. Meddela att du har en bil tillgänglig och ange hur många passagerare du kan få plats med, och se vilka av dina lagkamrater som skulle vilja sitta på. Med det är ett av de största problemen inom idrott att bli en rutin och dit lag vil spara mycket stress, oavsett om du är en spelare, en tränare eller en förälder.

Ofta tillbringar du så mycket tid på organisation att det går utöver kvaliteten på träningen, och det kan skapa många onödiga diskussioner. Till exempel finns det alltid någon som ska tvätta kostymer eller fylla vattenflaskorna, även om det kan vara svårt att hitta någon som faktisk vill. Uppgifter som dessa kan du också skapa direkt i aktiviteten, för att ge en bra överblick över vem som i sin tur löser de olika uppgifterna.

Semesterkalender: Undantag medlemmar på semester

En specifik semesterkalender kan ses så att du kan se vilka medlemmar som är på semester och när de är hemma igen. Som om det inte räcker, undantar SportMember också de medlemmar som är på semester från att bli informerade om aktiviteter under de aktuella perioderna. För medlemmarna är det lättare än någonsin, och som tränare har du en översikt över alla tillgängliga medlemmar för nästa aktivitet i semesterkalendern.

Semesterkalender
Semesterkalender på Sportmember.se

Gratis kalender til klubb

I alla klubbar finns det aktiviteter som endast är relevanta för det enskilda lag, men också aktiviteter som gäller för alla klubbens lag. Du har också en egen klubbkalender som ger en översikt över alla evenemang i klubben. Här har du en gemensam kalender för alla klubbens lag, vilket ger en unik möjlighet till en fullständig översikt. Detta sparar klubbadministratören från många telefonsamtal, e-postmeddelanden och tryckta inbjudningar. Så samla allt i Sportmember och gör planering till en bris!

Lär dig använda kalendersystemet

I videon kan du lära dig hur du man använder de viktigaste funktionerna för att administrera lagets online kalender. Du kan b.la. se hur man skapar en aktivitet - både matcher, träningar och andra sociala aktiviteter.


Skapa din klubb eller ditt lag idag och spara tid på att organisera och koordinera er gemensamma kalender -

Telefontid

Måndag till fredag från 9.00 till 16.00

Telefon

(+46) 8519 70441

Följ oss på
Gör som 900000 andra